Yetiştirme Yurdu Mezunları Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yetiştirme Yurdu Mezunları Platformu

Türkiye'deki Tüm Yetiştirme Yurdu Mezunlarının Buluşma Adresi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Reklam Alanı
Haber
Desteklediğimiz Siteler
Ortaklar
bedava forum
Destekleyen Siteler

Toplist
Toplist


biber hapı

Forum Siteleri

-=| Karadeniz Toplist |=-

VipPagerank.Com - Pagerank Toplisti
Toplist - En Büyük Toplist Kayıt . Arkadaşlar sizlerde sitenize reklam almak ve para kazanmak istiyorsanız www.ortakgelir.com ziyaret ediniz.

TurkeyRank.Com - TurkeyRank-Pagerank Servisi


Toplist - Site Ekle
-=| Karadeniz Toplist |=-

VipPagerank.Com - Pagerank Toplisti
E-toplist.Net Toplist Site Ekle Hit Al Link Ekle Link Paylas e-toplist site ekle
Toplist - En Büyük Toplist Kayıt . Arkadaşlar sizlerde sitenize reklam almak ve para kazanmak istiyorsanız www.ortakgelir.com ziyaret ediniz.
Gümüş Takılar

TurkeyRank.Com - TurkeyRank-Pagerank Servisi


Toplist - Site Ekle
TGN
Turkcelist.Com Türkiyenin Hit Siteleri

Turkcelist Toplist

Formda Kalmak  Up
Formda Kalmak  Up
Formda Kalmak  Up
www.toplist.net.in TOPLIST toplist SEKTÖREL TOPLİSTE TOPLİST sektörel firmalar şirketler sanayi ticaret Topliste Toplist Topsites TOPLIST toplist arama motoru firmalar dizini dizin free company links ücretsiz sektörel kobi kobiler rehberi dizinler free di

 

 Formda Kalmak

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Administrator
Site Admini
Site Admini
Administrator


Mesaj Sayısı : 42
Kayıt tarihi : 13/10/10
Yaş : 41
Nerden : İstanbul

Formda Kalmak  Empty
MesajKonu: Formda Kalmak    Formda Kalmak  Icon_minitimePerş. Ekim 14, 2010 3:53 pm

“Formda Kalmak"

Formda kalmak pek çok kişi tarafından kendi kişisel özelliklerine göre şekillendirilebilir. Kilo problemi olmayan kişiler tarafından aynı kiloda kalma çabaları olarak nitelendirilirken benzer durum kilolu biri için eski kilosuna kalmak olarak nitelendirilebilir.


Bu terim sadece fiziksel değil, ruhsal ve zihinsel sağlığın iyiliğini kapsayan ve sağlığın her aşamasını içeren bir ifadedir. Beslenme ve fiziksel aktivite, her biri için temeldir.


Formda olduğunuzda:

Günlük yaşamdaki duygusal ve mental değişikliklere karşı dayanıklı olarak pozitif bir bakış açısıyla üstesinden gelirsiniz.

Kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi ciddi hastalıkları içeren pek çok sağlık sorununa karşı düşük risk taşırsınız.

Kendinizi iyi hissetme ve görme şansına sahip olursunuz.
Acil durumlarda kendinizi korumak için gerekli fiziksel güç ve dayanıklılıkta olursunuz.
Yüksek kalitede ve belki de uzun bir yaşam için iyi bir şans yakalarsınız.

Formda olmanın yaşı yoktur. Formda kalmak, her yaşta düzenli fiziksel aktivite ve iyi beslenmeyi içeren bir yaşam şeklidir. Ne kadar erken başlanırsa sağlık için o kadar iyi olur. Her yaşta ve yaşamın her aşamasında kendi potansiyelinizin en fazlasını yapın. Besin seçimi ve fiziksel aktiviteyi gereksinimlerinize adapte ederek, kişisel alışkanlık ve yaşam biçimi haline getirerek sağlıklı olabilirsiniz. Bu kitap yaşam boyu sağlıklı beslenme ve aynı zamanda besinlerden zevk alma konularında bilgilendirmektedir.


İyi beslenme ve düzenli fiziksel aktivite- sadece biri değil- formunuzu geliştiren yaşam şekli ile ilgili ayrılmaz iki alışkanlıktır. Yaşam şekilleri ile ilgili diğer kararlar da sağlığınızı olumlu yönde etkilemektedir. Yeterli uyku, sigara içmeme, stresi kontrol altına alma, orta düzeyde alkollü içecek tüketme, emniyet kemeri kullanma, hijyen kurallarına uyma ve sağlığı korumak için düzenli olarak tıbbi kontroller yaptırmak bunlardan birkaçıdır.


Beslenme terimini hep duyarsınız. Besin ve formda kalma ilişkisi, duyumlarınızın temelini oluşturur. Beslenme yiyeceklerin vücudu nasıl beslediğine bağlıdır. İyi beslenme de aşırıya kaçmadan vücudun gereksinimine yetecek kadar besin alınmasıdır.


Bugünkü beslenme bilgileri yıllar süren bilimsel araştırmalar sonucu elde edilmiştir. Sağlık ve besinlerle ilgili araştırmaların uzun bir tarihi geçmişi vardır, hatta bununla ilgili eski Yunanların da kayıtları bulunmaktadır. Fakat beslenme ile ilgili gizemler 19. yüzyıla kadar açıklığa kavuşturulamamıştır. Bundan sonra bilim adamları beslenme ile ilgili pek çok soruyu cevaplayabilmişlerdir. Çalışmalar devam etmekte ve bilim adamları beslenme, besinler ve onların sağlıkla ilgileri hakkında önemli soruları araştırmaktadırlar.


Günümüzde beslenme önerileri somut bilimsel bulgulara dayanmaktadır. Eskilerden farklı olarak, sağlık için yiyecek seçiminde geçerli güçlü temellere sahibiz, kişisel sağlığınız için beslenme ilkelerini uygulama ve öneriler alma, size bağlıdır.


Riskleri Tartmak

Şişmanlık, fazla vücut yağı olarak tanımlanırken, fazla kilolu olmak ise yağ, kemik ve kasları içeren vücut ağırlığının fazla olması şeklinde tanımlanmıştır. Vücut yağ yüzdesi 25’in üzerinde olan erkekler ve 30’un üzerinde olan kadınlar şişman olarak değerlendirilmektedir.


Şişmanlığın nedenleri, enerji dengesizliğinden çok daha fazla karışıktır. Aile içinde şişmanlık görüldüğü için genetikle ilişkili olabilir. Çocuğun bulunduğu çevre ve yetiştirme koşulları da şişmanlığı etkileyebilmektedir. Anne veya babası şişman olan çocukların fazla kilolu olma olasılığı % 40’dır ve bu risk oranı hem annenin hem de babanın şişman olmasıyla ikiye katlanır. Kalıtsal olarak yavaş bir metabolizmaya sahip olan kişiler daha çok kilo almaya eğilimlidirler. Günümüzün aktif olmayan yaşam tarzı, çoğu kilo sorunlarıyla yakından ilişkilidir. Örneğin, yapılan çalışmalar aşırı televizyon izlemenin şişmanlık insidansıyla doğrudan ilişkili olduğunu göstermiştir. Günümüz teknolojisi, video oyunları ve bilgisayarlar da şişmanlıkla yakından ilişkilidir. Diğer psikolojik, sosyal ve yaşam tarzı faktörleri de düşünüldüğünde kişisel farklılıklar gösteren karışık şişmanlık nedenleri ortaya çıkar.


Çok zayıf olmak nasıldır? Zayıflığın nedenleri de fazla kilolu olmanın nedenleri kadar karışıktır. Genetik, zayıflıkta da etkili bir faktör olabilir. Şişmanlık gibi, ailesel bir durum olabilir. Bazı kişiler ailelerinden hızlı bir metabolizma özelliği alabilirler. Bir çok nedenle beyindeki iştah merkezi açlık sinyalleri oluşturmayabilir, böylece aç olsanız bile tok gibi hissedersiniz. Psikolojik, fiziksel, ekonomik, sosyal ve yaşam tarzı gibi diğer faktörler de besin tüketiminde azalmaya neden olabilirler.

kaynak: sabah.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://yetistirmeyurdu.mezunuyuz.biz
 
Formda Kalmak
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yetiştirme Yurdu Mezunları Platformu :: ÜYELERİMİZE ÖZEL BÖLÜM :: Bayan Üyelerimize Özel-
Buraya geçin: